Zilvermuseum groep 3/4

Woensdag 3 april bracht groep 3/4 een bezoek aan het Zilvermuseum in Schoonhoven. De kinderen volgden daar de les het ambacht van de zilversmid. Het bewerken van zilver is een ambacht. Om zilver te veranderen in een mooie beker heb je gereedschappen nodig. De leerlingen mochten tijdens deze les gereedschappen zien en voelen die een zilversmid nodig heeft. Ook keken ze naar de stappen die nodig zijn om een zilveren voorwerp te maken. In het Zilverlab mochten de zelf aan de slag en maakten ze met ambachtelijke technieken twee ringetjes. Er werd enthousiast gewerkt! Weet u trouwens wat het verschil is tussen een zilversmid en een goudsmid? De kinderen wel! We hadden hulp van ouders, hartelijk dank daarvoor!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.