Zilvermuseum groep 1 en 2

De kinderen van groep 1 en 2 zijn vrijdag 5 april op bezoek geweest bij het Zilverstadmuseum te Schoonhoven. Aldaar werden we vriendelijk ontvangen door de medewerkers van het museum om deel te nemen aan ‘aan tafel met de kikkerprins’.

De kinderen werden voorgelezen uit het sprookje ‘de kikkerprins’. Naar aanleiding van dit verhaal hebben de kinderen zilveren servies- en besteksets bekeken. Bij de 1e acticiteit hebben de kinderen met papier het zilverwerk nagemaakt. De 2e activiteit die zij mochten doen, was het maken van een eigen sleutelhanger van metaal. Net zoiets als wat de jonkers en jonkvrouwen bij zich droegen in de oude kastelen vroeger.
Met een vijl haalden we eerst de scherpe kanten eraf en vervolgens mochten we met een hamer en een soort metalen stempel letters en figuurtjes in het metaal slaan.

De kinderen hebben hard gewerkt en nog even rondgeneusd in het museum. Het was een geslaagd uitje bij het thema kunst.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.