Van Gogh Museum groep 4/5

Voor de meivakantie zijn de kinderen van groep 4/5 druk bezig geweest met activiteiten rondom het werk van Vincent van Gogh.

Op maandag 6 mei hebben we een bezoek gebracht aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Wat was dit een bijzondere ervaring!
We zijn met verschillende auto’s naar Amsterdam gereden. Vanaf de parkeergarage liepen we naar de metro. Dat vonden sommige kinderen een beetje spannend, maar ook erg leuk! Vanaf de metro hebben we een klein stukje gelopen naar het Museumplein. We mochten om 11.30 uur het museum in. In het museum is de groep verdeeld over drie kleinere groepen. Iedere groep had een eigen begeleider die heel veel over Vincent van Gogh en al zijn schilderijen wist te vertellen. Tussendoor kregen de kinderen ook nog een tekenopdracht. Rond 12.45 uur gingen we buiten met elkaar lunchen. Daarna gingen we weer terug naar school.

De kinderen hebben een leuke en leerzame dag gehad!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.