Trotsmapgesprekken

trotsVanaf 9 november vinden de ‘trotsmapgesprekken’ weer plaats. Gesprekken waarin uw kind met trots kan laten zien waar hij/zij aan gewerkt heeft. De trotsmapgesprekken zijn bedoeld voor de kinderen en de ouders van groep 2 t/m 8. De kinderen van de groepen 2 t/m 4 laten we praten over het werken op school, wat zij gedaan hebben, wat ze leuk vinden (of minder leuk) en waar ze erg trots op zijn. Dit kunnen zij laten zien met behulp van de trotsmap. In de trotsmap zitten verzamelde werkjes.

Vanaf groep 5 zal het gesprek een andere inhoud krijgen dan dat u tot nu toe van ons gewend bent. Samen met uw kind gaan we kijken naar zijn/haar ontwikkeling. Hiervoor gebruiken we onder andere de Cito uitslagen van afgelopen juni (de CITO E-toetsen) en kijken we naar hoe uw kind zich voelt in de groep. Aan uw kind wordt onder andere gevraagd of het tevreden is met zijn of haar resultaten. Wat zijn/haar doel is voor de komende periode, hoe hij/zij het doel denkt te halen en wat hij/zij nodig heeft om dit doel te halen. Er wordt gekeken naar de groeikansen van uw kind, de kwaliteiten en de basisbehoeften. Zo kunnen we met elkaar de ontwikkeling van uw kind stimuleren.

U kunt zich hier inschrijven voor het ‘trotsmapgesprek’ met de leerkracht.