Talentenmiddag

Donderdag 15 november is de eerste talentenmiddag op de St. Catharina van start gegaan.
Alle kinderen hebben deze middag een leuke activiteit gedaan.

De activiteiten voor de groepen 1 t/m 4:
– Knikkerbaan bouwen van karton
– Dansworkshop ‘pepernotensamba’
– Sleutelkapstok maken van hout
– Sinterklaasboot maken van klei

De activiteiten voor de groepen 5 t/m 8
– Gevulde eitjes maken
– Knutselactiviteit
– Cricket
– Fotoworkshop

Gevulde eitjes maken: Onder de enthousiaste leiding van Christel Stolwijk hebben 15 aspirant koks heerlijke gevulde eieren gemaakt. Heel belangrijk waren natuurlijk de ingrediënten. Eieren pellen, eigeel malen, ingrediënten toevoegen, eieren vullen en proeven maar. Mmmm!

Dansworkshop: Wat waren de kinderen enthousiast tijdens de dansworkshop! De kinderen hebben een dansje ingestudeerd op het nummer ‘pepernotensamba’. Voor de papa’s en de mama’s die het leuk vinden om het dansje thuis ook te oefenen.. het dansje kunt u vinden op YouTube ‘Sinterklaas pepernoten samba dansje’.

Sinterklaasboot maken van klei: In het lokaal van groep 6-7 mochten een aantal kinderen van groep 1 t/m 4 een stoomboot maken van klei. Er werd eerst goed gekeken naar de vorm van de stoomboot. De kinderen mochten alleen hun handen gebruiken. In het begin voelde de klei nog glibberig maar daarna vonden de kinderen het erg leuk om te doen. Als de vorm van de boot klaar was mochten de kinderen een mast maken met touwen. De kinderen hebben de boten meegenomen naar huis en kunnen ze daar eventueel verven.

Sleutelkapstop maken van hout: In het lokaal van groep 1 hebben verschillende leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 tijdens de Talentmiddag een sleutelplankje van hout gemaakt. De vader van Luca (groep 2) heeft ons hierbij geholpen. Alle leerlingen kregen van hem een klein houten plankje dat ze eerst mochten beschilderen. Daarna hebben de vader van Luca, de juf en de kinderen elkaar geholpen om 3 haakjes in het hout te draaien. Ook moest er een touwtje aan vastgemaakt worden, zodat het sleutelplankje ook opgehangen kan worden. Het resultaat mag er zijn!

Fotoworkshop: zie de website voor meer informatie en alle gemaakte foto’s.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s van de talentenmiddag.