Prijs gewonnen!

14 [32869]Op 11 februari mocht groep 8 naar het Filmhuis in Gouda. De hele klas had meegedaan aan een schrijfwedstrijd van stichting ‘Met dier meer mens’. De kinderen moesten een filmscript schrijven met een huisdier in de hoofdrol. Uit meer dan 40 inzendingen is het verhaal van Jim van Vliet en Jesper Kool als beste verhaal uit de bus gekomen. Als prijs mochten we met de hele klas naar de film! beeldjeDe bus stond om 8.30 uur voor de school. De kinderen werden vlakbij het Filmhuis in Gouda afgezet en daar in stijl verwelkomd op ‘de rode loper’. Eenmaal binnen kregen de kinderen kinderchampagne. Een tastbare herinnering, een bronzen beeldje van de stichting ‘Met dier meer mens’, werd uitgereikt door ambassadrice Evelien de Bruijn, bekend van Hart van Nederland van SBS6. Daarna keken we naar de film ‘De Nieuwe Wildernis’, die mooi aansloot op het thema ‘dieren’. In de pauze werden de kinderen verwend met iets lekkers. Na afloop kregen de kinderen nog een speeltje voor hun eigen huisdier mee. Het was een geweldig leuke ochtend.

‘De Nieuwe Wildernis’ heeft in 2014 een Gouden Kalf gewonnen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een natuurfilm deze prijs heeft mogen ontvangen.

Klik op de afbeelding van de film voor een leuke impressie van  het bezoek aan het Filmhuis.nieuwe wildernis

15 [32870]