Presentatie Fonds Gehandicaptensport en rolstoelclinic

Vrijdag 8 maart was John van de Meer bij ons te gast. John kwam namens Fonds Gehandicaptensport. John heeft 16 jaar geleden een auto ongeluk gehad en heeft daarbij een dwarslaesie opgelopen. Na 16 jaar revalideren heeft hij bereikt waarvan de artsen zeiden dat het hem nooit meer ging lukken. Hij kan weer lopen, Sporten en zelfs autorijden. Hij heeft alleen geen gevoel meer in zijn armen en benen. Als hij kijkt naar zijn armen en benen kan hij ze bewegen anders niet.

John kwam hier met een doel, de leerlingen van groep 5 t/m 8 laten inzien dat sporten en lopen niet zo van zelfsprekend is. Groep 5 en 6 kregen van hem een uitgebreide presentatie over zijn eigen verhaal en wat Fonds gehandicaptensport doet voor kinderen in Nederland. Groep 7 en 8 kregen naast een uitgebreide presentatie ook nog een rolstoelclinic aangeboden in de sporthal.

Tijdens deze clinic mochten de leerlingen zelf in een rolstoel rijden. Hoe werkt dit? Wat kan je er allemaal mee? Dit werd met allemaal leuke oefeningen ondervonden. Wat als je uit je rolstoel valt en je kunt er niet meer inkomen? Het was nog een hele klus om weer terug in je rolstoel te komen zonder dat je je benen kunt gebruiken. Na het oefenen was het tijd voor een partijtje rolstoel basketbal. Dit was best moeilijk maar wat hadden ze een schik!

Dit alles hebben we gedaan met de gedachten dat we voor dit mooie goede doel geld gaan ophalen! Tijdens de koningsspelen zullen we dit jaar een sponsorloop hebben. De groepen 5 t/m 8 gaan voor dit doel sponsorgeld ophalen! We zullen dit doen met de drie scholen en we hopen hierbij op een mooi bedrag zodat er nog meer kinderen in Nederland kunnen sporten!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.