Politie op bezoek

Groep 1 en 2 werken over het thema ‘beroepen’. In de klas hebben we al veel beroepen besproken, ook hebben de kinderen mogen vertellen wat ze later willen worden en daar zitten heel veel toekomstige politiemannen/vrouwen bij.
Dus wat is er leuker dan een echte politieman uit te nodigen op school?!

De kinderen hebben de agent al hun vragen mogen stellen bijvoorbeeld:
Wat doet een agent als hij geen boeven vangt? Of: Wat doet een agent als de boef ontsnapt?
De agent heeft verteld wat een agent allemaal doet, boeven vangen, proces verbaal typen op de computer, bekeuringen geven, mensen helpen die een ongeluk hebben gehad of die om een andere reden 112 hebben gebeld, het verkeer regelen en natuurlijk nog veel meer.

Ook heeft de agent zijn uniform laten zien en daarbij alle spullen die aan het uniform hangen. Een aantal van deze spullen mochten de kinderen wegen of zelf om of aan doen. Zo mochten ze een steekvest passen en de handboeien omdoen. De kinderen met kleine handen konden gemakkelijk weer uit de boeien ontsnappen, maar gelukkig had de agent ook een sleuteltje bij zich om de kinderen met wat grotere handen te bevrijden. De agent hield zijn wapen natuurlijk veilig in zijn holster, want dat is alleen voor levensbedreigende situaties.