Omgekeerde oudergesprekken

Wij nodigen u uit voor een gesprek met de leerkracht van uw kind.

Wij gaan er van uit dat u als ouders uw kind het beste kent. Wij willen dan ook in een gesprek met u informatie hebben over uw kind.
Tijdens de korte kennismaking met de leerkracht ligt het initiatief bij u. Daarom noemen we dit gesprek een ‘omgekeerd oudergesprek’ (speeddate-gesprek met de leerkracht).
De insteek van dit gesprek is dus dat u als ouder de leerkracht over uw kind vertelt, en daarbij de ingevulde vragenlijst als “praatpapier” gebruikt.

Als school vinden wij het belangrijk dat er een goede communicatie tussen ouders en school plaatsvindt. Het sociaal-emotioneel functioneren, de werkhouding en de schoolprestaties van uw kind kunnen hierdoor toenemen. Kinderen leren beter en gaan met plezier naar school wanneer hun ouders zich betrokken voelen bij de school.

Goede communicatie draagt er ook aan bij dat ouders en school zij aan zij staan en dit is gunstig voor het werkplezier van de leerkrachten en het vertrouwen van de ouders in de school. We hebben namelijk een gemeenschappelijk belang: de goede ontwikkeling van uw kind.

De ‘omgekeerde oudergesprekken’ zijn bedoeld voor alle ouders, met uitzondering van de ouders van onze jongste kleuters die deze week op school zijn gekomen. Met deze ouders wordt t.z.t. een ‘twee-maandengesprek’ gevoerd.

Om nog meer te weten over ‘ omgekeerde oudergesprekken op school’ raden wij u aan om een korte (5 minuten) videofilmpje te bekijken. U kunt de video bekijken door hier te klikken.

U kunt zich inschrijven door gebruik te maken van onze gespreksplanner. Klik op de afbeelding.
Via de mail heeft u uitleg ontvangen m.b.t. het inloggen.

Wilt u zo vriendelijk zijn het “FORMULIER OMGEKEERD OUDERGESPREK” in te vullen en mee te nemen naar het gesprek met de leerkracht!

Formulier ‘omgekeerd oudergesprek’

De gespreksplanner