Afscheid groep 8

Groep 8 heeft dinsdagavond 10 juli afscheid genomen van de school. De kinderen hebben onder leiding van juf Melissa een leuke musical opgevoerd : Bende op de camping.

De kinderen lieten zien dat toneelspelen heel erg leuk kan zijn. Het was een mooie opvoering, beloond met een groot applaus.

Na de musical een praatje, een bedankje en de cadeautjes. De kinderen kregen een prachtig fotoboek vol herinneringen aan hun basisschooltijd. De avond werd gezellig afgesloten met een drankje en een hapje op het plein. Een topavond!

Voorafgaand aan de musical werden de kinderen met de familie op de foto gezet. Deze foto’s zijn te zien op de website. Klik op de foto hiernaast en bekijk alle ‘lijstfoto’s’.

Hier kunnen we een youtube trailerfilmpje van de musical zien.Haastrechtspeurders

Dit schooljaar volgen de groepen 6 en 7 de lessenserie van Haastrechtspeurders.
Haastrechtspeurders is een project van Historische Vereniging Haastrecht, Poldermuseum “Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht”, Museum Paulina Bisdom van Vliet en Streekarchief Midden-Holland.

Het programma was als volgt:

Woensdag 30 mei: Stadswandeling
Woensdag 6 juni: Poldermuseum Gemaal De Hooge Boezem
Woensdag 13 juni: Museum Paulina Bisdom van Vliet

Woensdag 6 juni hebben de leerlingen de tweede les van Haastrechtspeurders gehad. De kinderen mochten een kijkje nemen in Poldermuseum Gemaal De Hoge Boezem. Om u een indruk te geven van deze leuke en leerzame les, kunt u HIER de foto’s bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Janet de Graas.Schoolkamp groep 8

Groep 8 is op schoolkamp. Donderdagmiddag/avond 31 mei is het team van de Catharinaschool op bezoek geweest. Altijd reuze gezellig.

Onderweg een flinke file, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt met een heerlijke maaltijd, door de kinderen verzorgd. Tomatensoep, gehaktballetjes, geabkken aardappelen, sla en een heerlijk toetje na. We hebben echte koks in groep 8. Daarna het ‘Moordspel’. Wie heeft de moord in het pretpark gepleegd? Is dat de kassajuffrouw, de dame van de poffertjeskraam, Arie van de schiettent of Sjakie van de plantsoenendienst? de winnaars van het spel zijn op de foto gezet. Die zien we later.

Het team en de kinderen hebben genoten van dit leuke spel. Natuurlijk verschijnen straks veel meer foto’s van dit leuke kamp op onze website.

Voor een kleine impressie van ons bezoek aan het schoolkamp….klik HIER.Naar de boerderij

Vorige week hebben de kinderen van de onderbouw een bezoek gebracht aan de boerderij van juf Jeannette. De kinderen mochten koeien voeren, een kijkje nemen in de melkput en melk proeven, eierkoeken versieren, eendenkuikens en een kip knuffelen en met boer Wim meerijden in de opraapwagen achter de tractor. Wat hebben de kinderen genoten! Het was een geslaagde en leerzame ochtend.
Een heel hartelijk dank aan juf Jeannette, haar man Wim, haar moeder Hennie en aan alle ouders voor het rijden en begeleiden!

En….natuurlijk zijn er veel leuke foto’s gemaakt. Klik HIER om deze te bekijken.

 Eindtoets groep 8

 

Deze kanjers hebben na een ochtend zwoegen en zweten de ROUTE 8 eindtoets gemaakt.
Binnen 5 werkdagen krijgen wij de uitslagen binnen. Wij hopen dan ook voor de vakantie de uitslag door te kunnen geven aan u en uw kind.

Wij zijn trots op groep 8!

 Ik hou van Holland

Tijdens het project ‘Ik hou van Holland’ hebben we op school oud-Hollandse spelletjes gespeeld op het plein.

Daar zijn natuurlijk veel foto’s van gemaakt.

Om u een indruk te geven van de gezelligheid, laten we u meekijken.

Klik op het tegeltje voor de foto’s !

 

 Paasviering 2018

’s Ochtends een overheerlijk Paasontbijt op school, daarna de Paasviering in de aula van de school.
Ook dit jaar weer onder leiding van pater Bos.
Veel ouders en ook opa’s en oma’s hebben de Paasviering bijgewoond.

Klik hier voor enkele plaatjes van het paasontbijt bij de kleutersVerzetsmuseum groep 6

Onlangs is groep 6 met geschiedenis bezig geweest met het onderwerp ‘de Tweede Wereldoorlog’.
We hebben het onder andere gehad over Anne Frank en het verzet in Nederland. Naast de geschiedenislessen uit de methode, hebben de kinderen met beeldende vorming een houtskooltekening gemaakt. Dat deden ze naar aanleiding van een fragment uit Anne Franks dagboek. De kinderen tekenden de beroemde kastanjeboom die tot voor kort vanuit het achterhuis te zien was.

Daarnaast is er ook een verhaal over Anne Frank voorgelezen uit het boek ‘Lang geleden’.
We kunnen een paar foto’s laten zien van het bezoek aan het verzetsmuseum.
Klik op de foto van Anne Frank.EHBO groep 8

Onze kanjers van groep 8 hebben na veel EHBO-lessen examen gedaan. Alle kinderen zijn geslaagd.

Van harte gefeliciteerd.

Maandag 5 februari was het dan zover: de kinderen konden aan hun ouders laten zien wat ze geleerd hadden.

Het was gezellig druk en er was van alles te zien: er werden verbandjes aangelegd, stabiele zijliggingen gedemonstreerd en er werd gereanimeerd op een pop. De kinderen en de ouders kregen ook voorlichting over brandwonden en gevaarlijke stoffen.

Het was een leerzame avond. Natuurlijk werden de diploma’s ook uitgereikt.

Wij willen alle EHBO-vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet. Klik op de foto voor een impressie.Carnaval 2018

Veel woorden zijn niet nodig om te zeggen dat het
Carnavalsfeest op onze school weer heel erg leuk was.
Kijk naar de foto’s door op de foto op deze pagina te klikken.

RTV Krimpenerwaard was ook aanwezig om verslag te doen van het feest.
Er is een leuke sfeerimpressie gemaakt.
Om deze te zien, klik dan op het logo van RTV Krimpenerwaard.Oudergesprekken

Vanaf 19 februari vinden de oudergesprekken plaats n.a.v. de rapporten van de leerlingen.

De gesprekken zijn bedoeld voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 7. U kunt zich vanaf 9 februari opgeven voor deze oudergesprekken.

Met de ouders van de leerlingen van groep 8 wordt een adviesgesprek VO gevoerd. Een specifieke uitnodiging is al aan hen verstuurd.

Inplannen van een afspraak met de leerkracht kan tot 19 februari!

Voor het inplannen van het oudergesprek klikt u op de afbeelding.de dierenambulance

Woensdag 1 november heeft groep 4/6 een gastles ‘Voorlichting Dierenambulance’ gekregen. Deze gastles bestond uit een kijkje nemen in een echte dierenambulance en een presentatie over de dierenambulance.

Wat waren de kinderen enthousiast!

We hebben nog een paar leuke foto’s. Klik hier.Bollen planten

Op donderdag 26 oktober zijn de kinderen van groep 4 t/m 8 samen met een aantal groepen van de Vlisterstroom bollen gaan planten in de Overtuin.
In de ochtend is  er een mevrouw, verkleed als Paulina van het Bisdom van Vliet, langs gekomen om te vertellen over Paulina en de Overtuin. Daarnaast heeft ze verteld over het planten van de bollen.
In de middag zijn de groepen naar de Overtuin gegaan. Daar stonden verschillende vrijwilligers te wachten om alle bollen met de kinderen te gaan planten.

We willen de mensen van het Bisdom van Vliet en de vrijwilligers bedanken!

 

Klik hier voor hele leuke foto’s!De gespreksplanner

U kunt zich nu opgeven voor de trotsmapgesprekken en de doelstellingengesprekken.

Trotsmapgesprekken voor de kinderen van groep 1 t/m 4
Doelstellingegesprekken voor de kinderen van groep 5 t/m 8.
De gesprekken vinden plaats in de week van 6 november

De ouders hebben inmiddels via de mail nadere informatie ontvangen.

 

 

Klik op het plaatje om de gespreksplanner te openen.Informatieavonden

Medio september hebben de informatieavonden plaatsgevonden.

Deze avonden zijn bedoeld om de ouders inzicht te geven in die zaken die van belang zijn voor de groep van hun kind. De informatie verschilt uiteraard per groep. De bedoeling is dat ouders een beeld krijgen hoe er in de groep gewerkt wordt en wat er geleerd wordt.

De informatie wordt veelal gegeven aan de hand van een PowerPoint.

Ouders hebben aangegeven het fijn te vinden als de info nog na te lezen is. Daarom plaatsen we de PowerPoint van de verschillende groepen op onze website.

Als u op de juiste PDF klikt kunt de PowerPoint nogmaals zien.

           
Gr. 1, 2 en 3 Gr. 2 Gr. 3 Gr. 4/6 Gr. 5 Gr. 7/8


Voorlezen

Wat was het gezellig op dinsdagmiddag 10 oktober!
Opa’s, oma’s en moeders kwamen aan ons voorlezen. Er werd aandachtig geluisterd naar de mooie, spannende en grappige verhalen. Hartelijk dank aan de voorlezers!
We hebben meer foto’s.

Als we hier klikken dan kunnen we ze zien.Voorstelling Kinderboekenweek

De kinderen van groep 1-2 van de drie scholen in Haastrecht hebben afgelopen vrijdag 6 oktober een ‘griezelvoorstelling’ bijgewoond. Griezelen is natuurlijk het thema van de Kinderboekenweek.

De voorstelling ging over het boek ‘krrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….. okodil’.  De krokodil, bestaande uit een aantal kinderen, wilde de volgende dieren laten schrikken: een ooievaar, een nijlpaard, een kikker en de libelle. Dit lukte niet altijd. Op sommige momenten hadden de dieren het door.

De dieren maakten ook mooie geluiden waar wij bij moesten helpen. We zagen een hele mooie ‘geluidenkar’. Met onze handen en voeten konden we ook met allerlei hulpmiddelen aan en op de kar geluiden maken. Aan het einde van de voorstelling mochten wij allemaal even oefenen met de geluidenkar en allemaal een instrument bespelen.

Klik HIER voor de foto’s.