Voorstelling ‘En niemand wist waarom’

Vrijdag 9 oktober mochten de groepen 1 t/m 4 gaan kijken bij de muzikale vertelvoorstelling ‘En niemand wist waarom’ van Simone van Laar.

Er waren een koning en een koningin en de koningin was zo verdrietig. Ze wist gewoon niet waarom. De koning dacht haar op te vrolijken. Hij liet een orkest komen, een dansgroep, een dokter en magische Huub, maar niets leek te helpen. De boodschap: soms is het oké om verdrietig te zijn en gewoon even lekker te huilen op je eigen manier.

Een aantal kinderen mochten meehelpen om de koningin op te vrolijken. Ze hebben aandachtig en met veel plezier naar de voorstelling gekeken!

Klik op onderstaande foto voor meer foto’s.Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek zijn de kinderen van groep 6, 7 en 8 bij ons (groep 1&2) komen voorlezen. Zij mochten bij de kleuters een prentenboek uitzoeken en voorbereiden. De kleuters werden in kleine groepjes verdeeld en luisterden naar de leuke verhalen van de kinderen.

Kiki had zelfs een kleurplaat die bij haar prentenboek past meegenomen. Erg leuk!

Lieve kinderen van groep 6, 7 en 8 super bedankt voor het voorlezen!

Klik op onderstaande afbeelding om meer foto’s te bekijken.Veilig Verkeer Nederland Groep 1 en 2

Bij ons op school kwamen mensen van Veilig Verkeer Nederland die ons meer wilden vertellen over het verkeer.

De kinderen van groep 1 en 2 mochten hun fietsje of step meenemen naar school.

De kinderen weten nu hoe een stoplicht werkt en dat je bij oranje moet stoppen!!

Het zebrapad is uitgelegd en dat je altijd goed moet kijken voor je gaat oversteken.

Ook hebben de kinderen een wandeling door de wijk gemaakt.

Gelukkig hadden we veel hulpouders en werd het een geslaagde ochtend.

Ouders nog bedankt voor het helpen!

Klik op onderstaande afbeelding om meer foto’s te bekijken.

 

 Afscheid groep 8

Voor groep 8 was het een bijzonder afscheid. Corona dreigde roet in het eten te gooien.

Gelukkig hebben de kinderen toch een leuke afscheidsavond gehad. Natuurlijk was daar de musical ‘de diamantroof’. Geweldig gespeeld en gezongen.

De zaal was iets minder gevuld (door de 1,5 meter) maar vaders en moeders hebben toch genoten. Een live-stream zorgde ervoor dat veel familieleden thuis hebben kunnen meekijken.

Voordat de musical begon zijn de kinderen met hun ouders op de foto gegaan. Klik op de foto voor alle leuke plaatjes.

In een filmpje vertellen de kinderen over hun ervaringen op school en de nieuwe school waar zij straks naar toe zullen gaan. De leerkrachten hebben ook een bijdrage. Bekijk het filmpje. Klik op het plaatje

 Buitenles ‘ontdek het slootleven’

Vorige week vrijdag hebben de kinderen van groep 3/4 en groep 4/5 een buitenles gevolgd over het leven in de sloot.

Vooraf hadden ze in de klas al geleerd over de gezonde sloot en de vieze sloot, over eten en gegeten worden en over de verschillende slootdiertjes. Tijdens de buitenles mochten ze er met schepnetjes naar op zoek.
Er werd vol enthousiasme gevist en gezocht en wat werden er veel beestjes gevangen!

Bootsmannetjes, slakken, visjes, geelgerande waterkevers, larven, bloedzuigers, kikkervisjes etc.
Geweldig dat de kinderen er op deze manier kennis mee konden maken.
Veel kinderen waren zelfs zó enthousiast dat ze na schooltijd weer verder gingen met vissen!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Carnaval

Vrijdag 21 februari hebben wij carnaval gevierd op school.
Dit jaar hebben er veel kinderen meegedaan met St. Catharina Got Talent en talent hadden de kinderen zeker.
Het was een gezellige ochtend met vrolijke optredens voor jong en oud. Tussendoor hebben de kinderen nog met elkaar polonaise gelopen.
Ook was er dit jaar een jury dat hoge cijfers heeft uitgedeeld. Bedankt voor jullie commentaar. Zou jij volgend jaar in de jury willen zitten horen wij dit graag.
Na de optredens gingen wij ieder naar de klas om wat te drinken en pannenkoeken te eten, ook smaakten ze dit jaar weer erg goed. Bedankt voor het bakken!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.N228 veiliger!

Steekt uw kind in Haastrecht regelmatig met de fiets de N228 over naar het sportpark Wilgenoord? Dan heeft u vast een idee hoe dat veiliger kan!

Kom het ons vertellen tijdens de inloopavond van het project N228 Veiliger op donderdag 13 februari in theater Concordia in Haastrecht.
Daar komt u ook alles te weten over de plannen voor de rest van de weg.

We zien u graag op 13 februari tussen 19.00 en 21.00 uur in theater ConcordiaTalentochtend

Op woensdag 5 februari is de 2e talentochtend voor groep 1 t/m 4 geweest.
Ook dit was weer een zeer geslaagde ochtend.
De kinderen van groep 1 hebben Oud Hollandse Spelletjes gedaan.
Het spijkerpoepen vonden sommige kinderen nog wel lastig, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt.
De kinderen van groep 2 hebben een sprookjesdansles gehad. Zo hebben zij grote reuzenstappen gezet en krom gelopen als een heks.
De kinderen van groep 3 waren al in de sfeer voor valentijnsdag en hebben met papier een hart gemozaiekt.
Onder leiding van Christel Stolwijk van Chris Cuisine, mocht groep 4 tijdens de talentochtend aan de slag met gesmolten chocola.
Er werden o.a. “heksensnottebellen” gemaakt van chocola met stukjes noot en fruit, bonbonnetjes, chocoladelolly’s etc.
Natuurlijk moest niet vergeten worden op tijd te proeven of de chocola nog wel goed was…!
Christel, heel erg bedankt voor je professionele begeleiding!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Bezoek Schoonhovens College Vlisterweg

Groep 8 heeft afgelopen vrijdagochtend de laatste middelbare school bezocht: het Schoonhovens College aan de Vlisterweg. De klas werd bij aankomst in 2 groepen verdeeld en hebben een rondleiding door de school heen gekregen. Verschillende lokalen en vakken werden uitgeoefend of bekeken. Sommigen mochten bijvoorbeeld lassen, gitaar spelen, een quiz spelen over verzorging, iets knutselen en zelfs iets proeven in de keuken. De komende periode zal voor de leerlingen in het teken staan van hun middelbare schoolkeuze. Een spannende periode, het is nu aftellen..EHBO

De leerlingen uit groep 8 hebben de afgelopen 20 weken heel hard gewerkt tijdens de EHBO-lessen op de dinsdagmiddag. Met hulp van verschillende vrijwilligers hebben de leerlingen een heleboel geleerd en geoefend met elkaar. Zo is de stabiele zijligging voorbij gekomen, het gebruik van een AED, is er geleerd hoe je bij iemand een verbandje aan moet brengen en nog veel meer. Vorige week maandag 13 januari hebben de leerlingen hiervoor hun examen gedaan en alle leerlingen zijn geslaagd! Super knap gedaan! De avond erna mochten de leerlingen in de aula van de school aan hun ouders laten zien wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben. Ook ouders mochten bijvoorbeeld reanimeren en een verbandje omdoen. En dat was toch nog best lastig….Kerst

Donderdag 19 december stond in het teken van kerstmis op school. We begonnen de ochtend met het maken van onze eigen desserts voor het kerstdiner. Zo konden de kinderen in groepjes cakejes versieren, soezenmannen maken, fruitspiesjes maken en een eigen taart maken. Tussendoor werd er alvast voorgeproefd zodat de kinderen wisten of het wel zou smaken voor de avond.

Aan het einde van de ochtend kwam Pater Bos bij ons op bezoek. Hij heeft met ons de kerstviering gedaan. De klassen hadden allemaal een mooie boodschap om een kaarsje aan te steken. Zo stak groep 2 een kaarsje aan voor iedereen die lief is, en stak groep 4/5 een kaarsje aan voor alle kinderen die ziek zijn. Ook mochten een aantal kinderen uit de verschillende groepen een stukje voordragen tijdens de viering. Om 12.00 uur waren de kinderen uit zodat zij zich konden klaarmaken voor het kerstdiner.
Om 17.00 uur kwamen de kinderen in hun mooiste kleding naar school om aan te schuiven bij het kerstdiner. Tijdens het diner kwam zelfs de kerstman samen met Olaf op bezoek. Bedankt voor het mooie cadeau Olaf en de Kerstman.

Na het diner konden de kinderen terug naar hun ouders, zij konden nog een dansje wagen in de disco of gezellig met elkaar iets drinken in de aula.

Kortom een geslaagde kerstvieringsdag op school! Wij willen de ouders bedanken voor hun hulp!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Sinterklaas

5 december was het op de Catharinaschool een feestelijke dag, want uiteraard kregen wij ook een bezoekje van Sinterklaas en de Pieten. Dit keer maakten ze het wel erg bont, want ze kwamen aan met een boot, op een kar en voortgetrokken door een tractor.

Meester René heeft eens even nagevraagd hoe dat nou allemaal kwam. Het bleek dat Sint en de Pieten waren vastgelopen in een polderslootjes toen zij per boot de Catharinaschool wilden bezoeken. Boer Wim heeft hen uit de sloot getakeld en naar de Catharinaschool gebracht zodat we daar samen met de andere scholen Sinterklaas zijn verjaardag konden vieren.

De groepen 1 t/m 4 mochten bij Sinterklaas op bezoek in de aula, daar konden we allemaal ons optreden doen en een praatje maken met Sinterklaas en de Pieten.

De groepen 5 t/m 8 hebben elkaar surprises gegeven. De een nog mooier, grappiger of groter dan de ander. Daarbij werden uiteraard ook de bijbehorende gedichten gelezen.

De pieten kwamen nog even bij alle klassen op bezoek om cadeaus te geven.
In de kleine pauze kregen de kinderen wat te eten en te drinken namens de ouderraad.

Tot slot hebben wij Sinterklaas uitgezwaaid, het was weer een top dag.
Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Talentochtend

Op woensdag 4 december is de eerste talentochtend van dit school jaar van start gegaan. De kinderen van groep 1 t/m 4 mochten aan de slag.
Groep 1 kreeg dansles van een echte dansjuf, De kinderen vonden het erg leuk om te doen.
Groep 2 had oud Hollandse spellen. Dit ging van spijkerpoepen tot zaklopen en van eierrace tot blikgooien. Als zij een activiteit gedaan hadden konden zij dit afstempelen op hun eigen stempelkaar.
Groep 3 ging kruidnoten bakken, de school was gevuld met een heerlijke geur.
Groep 4 mocht oefenen met mozaïek, dit maal werd er een schoorsteen gemozaïekt.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Pietengym

Het is al weer even geleden maar op vrijdag 29 november hadden de kinderen van groep 1 t/m 4 pietengym. Dit was in de gymzaal bij juf Lïane.
De kinderen mochten verkleed komen en gingen daarna aan de slag met de gym. Opeens kwam er een piet binnen steppen, maar die was op zoek naar zijn andere piet.
Toen alle kinderen heel stil waren, hoorden we de piet snurken. Maar waar was piet dan toch?
De kinderen gingen zoeken en uiteindelijk vonden zij de piet in het hok tussen alle ballen. Piet werd wakker gemaakt, daarna ging de gymles verder samen met de pieten.
Aan het einde van de les hebben de kinderen en de gymjuf + gymmeester allemaal een pietendiploma verdient. Juf Liane en meester Lucas moesten hier nog wel een kunstje voor doen, maar dat hebben zij super goed gedaan! Bedankt voor de leuke gymles juf Lïane, meester Lucas en pieten.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Talentmiddagen november en december

ICT groep 5 & 6 1 november 2019
De talentmiddag is van start gegaan. De kinderen van groep 5 & 6 zijn begonnen. Deze middag hebben wij les gekregen van juf Esther (moeder van Ian groep 3 en James groep 2). Deze les stond in het kader van ICT en programmeren.
De kinderen hebben geleerd wat programmeren is en welke materialen er allemaal geprogrammeerd zijn zoals een koffiezetter of een magnetron maar ook een i-pad. Iemand heeft het spel bedacht en daar regels bij bedacht. Dat is geprogrammeerd.
Groep 5 heeft gewerkt met het programma ScratchJr (app) en groep 6 met Scratch (website).
Bij het programma Scratch kunnen de kinderen een kat ‘programmeren’. Stap voor stap hebben de kinderen de kat geprogrammeerd en laten zien welke route deze kat loopt. Na de instructie les mochten de kinderen de kat zelf programmeren. Zij kregen een hand-out om hiermee te werken. Dit was erg leuk om te doen en de kinderen waren hier erg enthousiast over.
De kinderen van groep 6 kunnen op de website scratch.mit.edu zelf verder werken aan hun geprogrammeerde bouwwerk. Zij hebben een eigen inlogcode meegekregen.

Poëzie en gedichten groep 8 & 7 8 november 2019
De kinderen van groep 7 & 8 hebben ook kennis gemaakt met de talentenmiddag. Zij zijn gestart met informatie over Poëzie en gedichten. Eerst werd er gesproken over een poëzie album en daarna ging het over verschillende soorten gedichten met rijmsoorten.
Uiteindelijk kregen de kinderen de volgende opdracht: Maak een gedicht van 20 regels over jouw tijd bij de kleuters. Dat vonden de kinderen erg leuk om te doen, er werden allemaal herinneringen opgehaald zoals een poepbroek, bouwen, de poppenhoek en de kleurenklok.
Maar ook dat de kinderen de chroombook of i-pad mochten gebruiken, maakt het nog leuker!

Poëzie en gedichten 15 november 2019
De kinderen van groep 5 & 6 hebben ook kennis gemaakt met informatie en gedichten. Zij moesten ook een gedicht maken over jouw tijd bij de kleuters. De gedichten worden nu nog volop gemaakt en worden daarna bij juf Anne-Loes ingeleverd.
Tijdens het maken van deze gedichten was groep 5 druk bezig met denken aan de juffen die zij gehad hadden. Op de i-pad mochten zij rijmwoorden opzoeken; maar wat rijmt er toch op juf Denice?

ICT groep 7&8 22 november 2019
Vrijdag 22 november hadden we een ict les van juf Esther.
Ze ging heel veel uitleggen over programmeren onder andere over scratch.
We mochten zelf een spelletje programmeren.
Ze ging ons uitleggen hoe we alle poppetjes moesten laten bewegen.
En toen we door hadden mochten we een spel maken.
Toen we klaar waren gingen we een paar spelletjes op het bord laten zien.
Je mocht meer levels maken, maar veel kinderen hadden er maar 1 gemaakt, want daar hadden we geen tijd meer voor.
Sommigen kinderen vonden het lastig en sommigen makkelijk.
Maar de meeste kinderen vonden het wel leuk.
Hieronder kunnen jullie lezen hoe de kinderen het programmeren vonden:

Hoe vond je het programmeren op scratch?
Raven: “Ik vond het leuk en moeilijk. En het was ook leuk om zelf een spel te maken”.
Pien: “Ik vond het leuk, want je kon veel doen en er waren veel mogelijkheden”.
Sven:”Leuk want de creatieve waren interessant”.
Emma: “Leuk, omdat je zelf spelletjes mocht maken”.
Tijn: “Leuk, omdat je creatieve dingen doet, en je bent ook niet echt met school bezig”.
Lisa: “Ik vond het leuk, omdat ik spelletjes leuk vindt en nu kan ik er zelf een maken”.
Anouk: “Ik vond het leuk om te doen, want je bent niet echt met school
bezig en het was best leerzaam”.
Olivier: “Ik vond het leuk omdat je een beetje creatief kan zijn en je mag een beetje dingen met je handen doet en als het af is heb je een heel cool resultaat”.
Montoya: “Leuk, omdat je het zelf mag doen want normaal je iets op de chromebook doet helpt alleen de juf doen en je mocht zelf dingen programmeren”.
Swen: “Leuk, ik vond het heel leuk om te programmeren omdat dit een stapje dichter bij is om een game te maken, alleen was het een beetje kort”.
Anna: “Ik vond het heel leuk omdat je een eigen spel mocht bedenken je kon hem thuis ook afmaken en spelen, alleen de les was een beetje kort.

Houtbewerking 6 en 13 december
De kinderen maakten een kerstvorm op een houten plank. De kinderen konden kiezen uit een kerstster, engel, rendier, kerstbal of kaars. Als eerste werd de achtergrond van de plank geverfd, tijdens de les werden de spijkers in het hout geslagen. Dit is erg goed gegaan, ieder kind heeft nog 10 vingers en ook zitten de spijkers netjes in het hout. Als laatste werden de spijkers versierd met wol in verschillende kleuren. Zo kwam het figuur beter naar voren.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.Kruidnoten bakken

In de Sinterklaasperiode hebben alle kinderen heerlijke kruidnoten gebakken.
De school werd gevuld met deze heerlijke geur.
De ene klas met zijn allen tegelijk, de andere klas in de vorm van een circuit.
We willen de ouders bedanken voor het helpen.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.

 Pietenmutsen maken

Afgelopen maandag en donderdag zijn onze grote vrienden van groep 6/7 en 7/8 langs geweest.
Zij hebben ons geholpen met het maken van onze mutsen tijdens het feest van Sinterklaas.
Het was weer erg gezellig met onze grote vrienden en wij willen hun bedanken voor hun hulp.
Sommige kinderen van de bovenbouw mochten ook nog even in de Sinthoek spelen, een droom die uitkwam…

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.