Nieuwe leerlingen

Voor iedere ouder is het kiezen van een school voor hun zoon/dochter een grote en bijzondere stap. Het is spannend, het is nieuw en veelal onbekend. Wij vinden het daarom belangrijk om de eerste kennismaking met onze school zo goed en zo persoonlijk mogelijk te doen.

U gaat zich oriënteren op een goede school voor uw kind?

U bent van harte welkom voor een oriënterend c.q. kennismakingsgesprek. U kunt telefonisch met ons contact opnemen  of u kunt een e-mail sturen naar directie.stcatharina@degroeiling.nl. Wij nemen dan contact met u op om zo een afspraak te kunnen maken.
In ons gesprek, waarbij uw zoontje of dochtertje uiteraard van harte welkom is, kunnen allerlei aspecten over de school besproken worden. In eerste instantie zijn wij heel nieuwsgierig naar uw kind en naar wat u belangrijk vindt. Immers, voor uw kind is het ook erg spannend om naar de basisschool te gaan.
Natuurlijk maken we een rondje door de school, waarbij de kleuterbouw voor nieuwe kleuters het meeste aandacht krijgt. U ziet de werkwijze in de praktijk, u maakt kennis met onze leerkrachten en u kunt de sfeer in de klas en op de school ervaren.

Ter afsluiting krijgt u een aanmeldingsformulier en intakeformulier mee. Eveneens ontvangt u aanvullende materialen, waaronder een schoolgids. U kunt dan thuis op uw gemak een en ander nog eens rustig doorlezen.

Hoe gaat de aanmelding?

Ouders van nieuwe leerlingen melden hun kind aan door het invullen van het zgn. ‘aanmeldingsformulier’.
Voor een zo goed mogelijke opvang en begeleiding van uw kind vinden wij het belangrijk om over relevante informatie te beschikken. Daarom vragen wij u ook het ‘intakeformulier’ in te vullen. Beide formulieren worden op school ingeleverd. Via de administratie krijgt u een ontvangstbevestiging. Binnen zes weken wordt uw aanmelding beoordeeld, waarna wij u kunnen melden of de inschrijving akkoord is. Als het nodig is nemen wij contact met u op voor aanvullende informatie over uw kind. De bevestiging van inschrijving bevat nadere informatie over plaatsing van de leerling op onze school. (eerste kennismaking, wendagen contactmomenten etc.)

De nieuwe kleuter krijgt zes weken voor de eerste schooldag een welkomstkaart thuisgestuurd. U als ouder wordt via deze kaart uitgenodigd contact op te nemen met de leerkracht van uw kind om zo afspraken te maken over de wendagen.
Op of rond de eerste schooldag van uw kind ontvangt u de leerlingkaart met daarop de gegevens van uw kind. U wordt gevraagd de gegevens te controleren en de leerlingkaart te ondertekenen.

• Klik hier voor het aanmeldingsformulier nieuwe leerling
  • klik hier voor het intakeformulier kleuter
  • klik hier voor het intakeformulier leerling (gr 3. t/m 8)