Naar het bos

Op donderdag 29 oktober zijn de kinderen van groep 1 en 2 naar het bos gegaan. We hadden de kinderen van groep 2 aan een kind van groep 1 gekoppeld.
Dat ging erg goed!
De kinderen kregen van te voren de opdracht om verschillende maten bladeren te zoeken, maar ook te kijken of er ergens kastanjes of eikeltjes lagen.
Op de heen weg naar het bos zagen de kinderen al veel verschillende bladeren, maar ook hele mooie paddenstoelen.
Deze paddenstoelen groeiden gewoon bij mensen in hun tuin. Dat vonden de kinderen erg bijzonder om te zien.
Tijdens de wandeling in het bos hebben kwamen wij nog meer paddenstoelen tegen. Het leek wel een kabouterdorp. Sommige kinderen zagen zelfs een klein rood mutsje.
Wonen er dan echt kaboutertjes in het bos…..
Aan het einde van de herfstwandeling, mochten de kinderen nog in de speeltuin spelen. Dat was toch ook wel erg leuk!
In de klas mochten de kinderen de gevonden bladeren ‘drogen.’ Dat vonden zij erg leuk om te doen.
Klik op onderstaande foto om meer foto’s te zien.