Kinderboekenweek

IMG_0392De Kinderboekenweek is 7 oktober van start gegaan. Het is weer de 61 ste editie met als thema “Raar maar Waar”. Op maandag 5 oktober werd op het plein de Kinderboekenweek door de drie scholen van onze MFA geopend met een dansje en een aantal proefjes. Immers tijdens de Kinderboekenweek is er veel aandacht voor natuur, wetenschap en techniek.

De Catharinaschool heeft een proefje met zeepsop voorbereid: middels een plastic fles, zonder bodem en omwikkeld met een in zeepsop gedoopte handdoek, ontstond door het blazen in de flessenhals een lange ‘zeepsopsliert’. Heel mooi om zelf thuis uit te proberen.
Op woensdag 14 oktober vindt op school de Boekenmarkt plaats. De Kinderboekenweek wordt op 16 oktober afgesloten met een ‘open podium’.

Foto’s opening Kinderboekenweek 2015