Kinderboekenweek 2016

Woensdag 5 oktober hebben wij met de kinderen de Kinderboekenweek geopend. Een gezamenlijke activiteit van de drie scholen in ons gebouw.
De opening vond plaats in de grote zaal. Alle kinderen van de drie scholen waren daarbij aanwezig. Er werd gezongen en oma en opa-leerkrachten kwamen op bezoek.IMG_2886

Tijdens de Kinderboekenweek draait het om het thema : ‘opa en oma’……we gaan dus een beetje terug in de tijd. Natuurlijk wordt er veel voorgelezen, jawel….door opa’s en oma’s! Op onze site kunnen we daar een paar leuke foto’s van zien. IMG_2887Geweldig om opa’s en oma’s in de school te hebben. De kinderen genieten ervan. Opa en oma zeker niet minder.

Groep 8 leest voor bij de kinderen van Groene Kikker.  In groepjes van 2 of 3 bereiden ze een prentenboek voor, om daar een half uurtje voor te lezen. De ‘oudjes’ en de ‘jonkies’ vinden dit erg leuk.

Alle groepen hebben nieuwe boeken gekregen. Juist omdat het Kinderboekenweek is mochten de juffen voor €100,- per groep nieuwe boeken aanschaffen. De kinderen reageerden erg enthousiast. Fijn om dat te zien.

Woensdag 12 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met een gezamenlijke boekenmarkt.

Voor een kleine impressie van onze Kinderboekenweek klikt u hier.