Kinderboekenschrijfster Tessa de Gruijter

Op donderdag 11 oktober kwam kinderboekenschrijfster Tessa de Gruijter op bezoek in groep 1 en 2.

Zij heeft op dit moment 2 kinderboeken geschreven. Het is de serie ‘Job en Jelle’. De verhalen zijn gebaseerd op haar eigen kinderen. Zo heeft haar ene zoon altijd een aapje bij zich en haar andere zoon vaak een capuchon op. We hebben geleerd wat een illustrator is en wat een illustrator doet. Ook hebben we een zoek de verschillen spel gedaan en letters geleerd met het vragenspel. In het boek heeft Job altijd een letters op zijn shirt en Jelle een tekening. De letter op het shirt van Job is de eerste letter van de tekening op het shirt van Jelle.

De Kinderen hebben aan het einde veel vragen gesteld zoals; ‘Hoe lang duurt het schrijven?’ en ‘Hoe maak je plaatjes?’

Daarna werd er een stukje voorgelezen en hebben de kinderen zelf een kleurplaat gekregen van een plaatje uit het boek. Zo waren ze zelf een echte illustrator.

Klik hier om meer foto’s te bekijken.