Bezoek raadzaal

Donderdag 26 september hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de raadzaal van de gemeente Lekkerkerk. In deze raadzaal mochten de leerlingen plaatsnemen en vervolgens deelnemen aan het spel Democracity. In groepjes van 5 hebben de leerlingen een eigen partijnaam en slogan bedacht en zijn de rollen van voorzitter, woordvoerder en partijlid verdeeld. Na de uitleg van het spel mochten alle “leden” van elke partij 5 objecten pakken die in de stad Democracity geplaatst mochten worden. Maar daar moest natuurlijk wel over gestemd worden…Wat hoort er in een stad? Een basisschool: waar plaats je die dan? En is een dokter wel nodig als er al een ziekenhuis staat? Een erg leerzame en democratische middag.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s.