Beroepenochtend

Op woensdag 19 september kwamen er 3 moeders in groep 1 t/m 4 vertellen over hun beroep.
De moeder van Meike, de moeder van Eline en Tijn en de moeder van Wout.
Wij kregen uitleg over de volgende onderdelen; huisarts, neuroloog en fysiotherapie.

Bij de huisarts hebben we geleerd hoe de dokter je onderzoekt en welke materialen hij gebruikt. Ook mochten wij in elkaars oren en neus kijken. Het was bijzonder om naar elkaars hart te luisteren met een ‘stethoscoop’. Wat een lastig woord zeg!
We hebben ook gezien hoe het eruit ziet als je in een potje plast en welke testjes je daarmee kunt doen. Er werd gevraagd wie er een slokje uit het potje met ‘plas’ wilde drinken. Bah! Maar weet je wat er aan de hand was? Het was een grapje er zat limonade in het potje! Haha.

Bij de neuroloog hebben we geleerd over de hersendokter en wat je met je hersenen kan. Ook mochten we naar de ingewanden kijken van een pop. Sommige kinderen zeiden zelfs dat de darmen op wormen lijken!
Daarna kregen we de vraag wie er wel eens in het ziekenhuis is geweest. Een kind wist zelfs alles te vertellen over haar geboorte in het ziekenhuis. Ook werd de juf aangekleed als een echte dokter met een doktersjas, stethoscoop, spuit, handschoenen en een muts.
En als allerlaatste mochten wij ons zelf verkleden als dokter en elkaar een prikje geven. Dit was erg leuk om te doen.

Bij de fysiotherapie hebben we geleerd hoeveel botten we hebben. Dat zij er wel 200! De kinderen gingen op hun eigen lijf testen waar zij botten hebben. Maar wat doet de fysiotherapeut nu eigenlijk met zere botten? Daar wordt tape voor gebruikt. We mochten elkaars vingers intapen zodat het zere bot kon ‘rusten’.
Daarna werden de spieren besproken. Zijn spieren hard of zacht? Een kind gaf aan dat er ook spieren in je billen zitten want daar zit het meeste ‘zacht’. En wat kun je met deze spieren? Je kunt deze spieren trainen door bijvoorbeeld de school op te tillen. Maar ook door oefeningen van de fysiotherapeut. Als eerste mochten wij onze spieren zelf masseren met een zalf van de fysiotherapeut. Dit voelde erg lekker.
Vervolgend kregen wij een aantal oefeningen met een bal, hoog en naar de grond, en mochten wij op 1 been staan en hinkelen. Als allerlaatste hadden wij een balans parcours staan in de gang.
Dit was nog wel een beetje lastig want we kregen een ring op ons hoofd.

Lieve moeders onwijs bedankt voor jullie interessante uitleg en gebruik van jullie materialen!

Klik hier om meer foto’s te bekijken.